اردیبهشت ۱۹, ۱۳۹۷

اهمیت شوخ‌طبی از دیدگاه روانشناسان

مکانیسم دفاعی شوخ طبعی

روانشناسی شوخ طبی

شوخ‌طبعی؛ بالغانه‌ترین و سالم‌ترین ساز و کار دفاعی

روان‌شناسان معتقدند که شوخ‌طبعی از ساز و کارهای دفاعی بسیار خوب، بالغ و سالم است. محققان دیگری نیز به اهمیت شوخ‌طبیعی و نقش آن در سلامت روان و کاهش اضطراب و افسردگی اشاره کرده‌اند.

شوخ‌طبعی در روانشناسی به عنوان ساز و کاری در برابر استرس، تنیدگی، اضطراب و افسردگی عمل می کند. افراد شوخ‌طبع از هوش هیجانی و کفایت اجتماعی بالاتری برخوردارند. البته همه انواع شوخ‌ طبعی شامل توصیفات بالا نمی‌شوند.

در شوخی فرد با تأکید بر جنبه‌های جالب و طنزگونه عامل اضطراب‌آمیز، با آن کنار می‌آید. مکانیسم دفاعی شوخ‌طبعی یکی از ساز و کارهای دفاعی برای مقابله با اضطراب است که معمولاً افراد رشدیافته، سازگار و با سلامت روان از آن استفاده می‌کنند.

مکانیسم دفاعی شوخ طبعی

مطابق با تحقیقات نوین انجام شده میان تقویت‌کننده‌های مثبت محیطی، استفاده از مکانیسم دفاعی شوخ‌طبعی و سازگاری و انعطاف‌پذیری رابطه وجود دارد و همانطور که گفته می‌شود خنده مسری است و قرار گرفتن در جمع‌های شاد و ارتباط با افراد شوخ‌طبع، استفاده ناخودآگاه از این ساز و کار دفاعی را در افراد برای مقابله با مشکلات به وجود آورده تا استرسورها قدرت خود را برای به وجود آوردن بیماری‌های روانی از دست دهند.

به عقیده روانشناسان اگر چه با افزایش سن افراد کمتر از این سلاح برای مبارزه با مشکلات استفاده می‌کنند اما کم نیستند سالمندانی که روزگار را با خنده و شادی سپری می‌کنند. زمانی که افراد با آنها در ارتباط هستند ادعا می‌کنند که خلق و خوی‌شان بهتر شده و ضرب‌المثل‌ها و لطیفه‌هایی که به‌کار می‌برند تا حدودی باعث می‌شود مسائل را آنقدرها هم جدی نگیرند و منعطف‌تر عمل کنند. مطالعات نشان داده است، سن و به دنبال آن تغییرات هورمونی، جنسیت و عوامل فرهنگی اجتماعی در شوخ‌طبع بودن افراد مؤثر است.

۰/۵ (۰ دیدگاه)



0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها